keskiviikko 20. huhtikuuta 2022

Hautajaiset ja nahkahousut - sopiva yhdistelmä?

Olin hiljattain hautajaisissa ja hieman kohotin kulmiani nähdessäni, että kolme naisvierasta oli pukeutunut nahkahousuihin. Yhdellä oli niiden kanssa jakku ja korolliset kengät (korkojen kopinan ansiosta hänet kyllä kuultiin ja nähtiin), muilla oli pitkähihaiset puserot.

Mielestäni hautajaisiin ei tarvitse ostaa uusia tai parempia vaatteita, vaan riittää, että vaatteet ovat tumman sävyiset ja siistit. Korollisia kenkiä ei tietenkään tarvitse korvata tasapohjaisilla, jos ne eivät omaa tyyliä ole.

Mutta että nahkahousut? Jos sellaiset omistaisin, en kyllä laittaisi hautajaisiin. En tosin tiedä, miksi ajattelen näin. Jos housut olisivat olleet samettia, olisin vain kummastellut, että harvoinpa samettihousuja näkee, mutta en olisi paheksunut.

Jos kyseessä olisi ollut nahkavaatteitakin tehneen muotisuunnittelijan hautajaiset, olisin ymmärtänyt, että hänen uraansa kunnioitetaan pukeutumalla hänen nahkaluomuksiinsa. Tämä tosin on Suomenmaalla harvinaista. Esimerkkinä todettakoon, että muotisuunnittelija Alexander McQueenin hautajaisiin vuonna 2010 osallistujat pukeutuivat korkeisiin korkoihin ja myös niihin nahkavaatteisiin.


Kuvan nahkahousut eivät liity tapaukseen.


Nahkahousut ja hautajaiset, ovatko ne sopiva yhdistelmä? Nahka mielletään paremmin itsevarmuuteen ja seksikkyyteen kuin suruvaatteeseen. Nahkahousut saavat näkyä ja niitä saa ihailla, ovatko ne silloin sopivat hautajaisiin, joissa on ihan muut asiat keskipisteessä. Nahka on sinänsä pelkistetty materiaali, mutta herättää paljon mielipiteitä.

Mitä mieltä olette?

2 kommenttia:

  1. Ajattelen toisella tavalla. Hautajaisissa eivät vaatteet ole se pääasia. Jokainen pukeutukoon kuinka haluaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkaan mielestäni vaatteet eivät ole se pääasia. Hautajaisiin tulisi pukeutua siististi ja tilaisuutta kunnioittaen, en sanoisi että päälleen voi laittaa mitä vain. Kiitos kommentistasi! 😊

      Poista

13 vinkkiä pukeutumiseen

Tässä muutamia linkkejä blogin eri postauksiin. Enjoy ja rock on! Näin pystyt hillitsemään ostamista  Rocktyyli: Käytännöllinen huivi Yhdist...